Ruohonjuurirasistit(-ko)?

Asuinalueellamme asuu paljon maahanmuuttajia. Olen ylpeänä aina korostanut kuinka kansainvälinen kielten sekamelska alueella vallitsee ja kaikki sujuu hyvin. Tai kenellä sujuu, kenellä ei??

Lähellä kotitaloamme sijaitsee kaupungin omistamia kerrostaloja. Yksi niistä on asutettu pitkälti kurdeilla. Mikä ettei?
On hyvä, että he saavat tukea toisistaan vieraassa maassa. Vai onko?

Pihapiiriin kuuluu paljon kurdilapsia. Tietenkin. Kun on paljon kurdipariskuntia, on myös paljon kurdilapsia. Tuon pihapiirin lasten ongelmaksi on vain noussut suuri uhka. Nimittäin suomalaislapset.

Ala-asteikäinen tyttäreni on yrittänyt mennä useampaan otteeseen suomalaiskaverinsa kanssa hakemaan ulkoleikkeihin kurdikaveriaan. Mutta eihän se käy. Pihan toiset kurdilapset vartioivat reviiriään niin tarkasti. He ovat valmiita lyömään, mikäli suomalaistytön tennarin kärki ylittää kurdilasten tekemän reviirirajan.

Ajattelitteko, että tämä olisi vain yhden kerran tapahtuma? Ei. Ei se valitettavasti ole. Se on tapahtunut monta kertaa.

Viime kerran jälkeen tyttäreni sanoi: ”Äiti, en nyt oikein ymmärrä. Kuinka voimme hakea kaveriamme ulos?”
Vastasin hänelle: ”Ette voikaan. Mutta ehkä kaverisi voisi tulla hakemaan teitä ulos? Ellei sitten reviirirajan ylittäminen toiseenkin suuntaan ole kiellettyä?”

[www.susannamustaparta.wordpress.com]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s